Siirry sisältöönVuoden Röntgenhoitaja Turkka Lehtonen on sädehoidon moniosaaja. Lehtonen on ensimmäinen sädehoidossa työskentelevä röntgenhoitaja, joka on valittu vuoden röntgenhoitajaksi. Lehtonen palkittiin 20.-22.9.2023 järjestettyjen Radiografiapäivien yhteydessä.

Turkka Lehtonen on kehittänyt osaamistaan jatkuvasti ja ennakkoluulottomasti ja toimii aina työssään ammattilaisena, joka jakaa osaamistaan kollegoilleen pyyteettä. Lehtonen on huolellinen, paneutuva, aidosti välittävä röntgenhoitaja, joka haluaa aina potilaan saavan parasta mahdollista saatavilla olevaa sädehoitoa. Hän jakaa osaamistaan myös ammattikorkeakoulussa luennoimalla röntgenhoitajaopiskelijoille sädehoidosta.

Vuoden röntgenhoitaja -ehdotuksessa Turkka Lehtosta kuvattiin esimerkilliseksi ja raudanlujaksi sädehoidon ammattilaiseksi, joka toimii työssään asiakaslähtöisesti, tekee aina pyyteettömästi enemmän kuin tarvitsisi ja on näin kunniaksi koko ammattikunnalle. Hänen osaamisensa on huippuluokkaa, ja työyhteisössä hänet tunnetaan erityisesti ammattitaidon lisäksi auttavana, ohjaavana ja joustavana työkaverina. Lisäksi ” Turkka omaa lehmän hermot ja häntä on erittäin helppo lähestyä” ja hän on mukana monessa yksikössä tapahtuvassa myllerryksessä ja kehitystyössä.

Lehtonen on valmistunut Tampereen AMKsta ja valmistumisestaan asti työskennellyt TAYSssa ja siellä sädehoito-osastolla yli kymmenen vuotta. Hän on röntgenhoitaja sielultaan ja Turkka paikallaan!

Suomen Röntgenhoitajat ry valitsee vuosittain vuoden röntgenhoitajan. Ehdotuksia kerätään Suomen Röntgenhoitajien jäseniltä. Valinta julkistetaan valtakunnallisten Radiografiapäivien yhteydessä.