Siirry sisältöön

Suomen Röntgenhoitajat on röntgenhoitajien oma järjestö, joka tekee röntgenhoitajan työn arvoa näkyväksi. Tehtävämme on kehittää kliinistä radiografiaa, antaa ammatillista tukea ja edistää röntgenhoitajien asemaa asiantuntijoina erilaisissa työympäristöissä.

Hoidamme jäsentemme edunvalvontaa monella eri tapaa läpi vuoden. Teemme mm. esityksiä, aloitteita ja kannanottoja sekä annamme lausuntoja. Pidämme aktiivisesti yhteyttä jäsenkuntaamme koskevia päätöksiä tekeviin viranomaisiin. Toimimme yhdistävänä tekijänä työelämän, koulutuksen ja tutkimuksen välillä.

Röntgenhoitajien perus- ja jatkokoulutuksen kehittämiseen vaikutamme tekemällä yhteistyötä viranomaisten ja ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kanssa. Olemme mukana myös Arenen alaisuudessa toimivassa terveysalan AMK-verkostossa, jossa mukana ammatilliset järjestöt ja AMK-edustajat.

Vaikutamme moniin päättäjiin ja virkamiehiin niin palkka-asioissa kuin koulutukseen liittyvissä asioissa. Mitä suurempi röntgenhoitajayhteisö meillä on tukemassa meitä, sitä tehokkaammin saamme viestimme perille.

Me Suomen Röntgenhoitajissa huolehdimme ja edistämme sinunkin ammatillista edunvalvontaasi mm.

Tehtävämme on

Suomen Röntgenhoitajat on säteilyn lääketieteellisen käytön ammatilaisten oma yhdistys. Vaikka emme ole mukana palkkaneuvotteluissa, yhtenä tehtävämme on kuitenkin myös vaikuttaa röntgenhoitajien palkka-asioihin. Teemme taloudellista edunvalvontaa yhdessä Tehyn kanssa, joka tarvitsee apuamme röntgenhoitajien työolojen, työn vaativuuden ja merkittävyyden tulkkina.

Edunvalvonta jäsenen arjessa

Usein yhdistyksen tekemä työ ei näy jäsenen arjessa konkreettisesti. Tekemämme työ on pitkäjänteistä päättäjätason vaikutustyötä. Vaikutamme ja huolehdimme röntgenhoitajan työn kannalta tärkeistä asioista – puolustamme röntgenhoitajuutta.

Olemme myös apuna röntgenhoitajien työelämässä, meidän puoleen voit aina kääntyä mikäli kohtaat epäkohtia työssäsi. Nämä työelämän avuntarpeet voivat vaihdella maan ja taivaan välillä – pyrimme auttamaan jäseniä näissä tilanteissa ja autamme löytämään avaimia tilanteiden ratkomiseen. Meillä Röntgenhoitajissa on tietoa ja osaamista moneen arkipäivän asiaan. Lisäksi teemme yhteistyötä Tehyn kanssa monessa edunvalvonnallisessa asiassa.

Tietopalvelu palvelee arkisin maanantaista torstaihin kaikkia jäseniä

Annamme sinulle palvelutakuun – vastaamme sinulle arkisin 48 tunnin sisällä.
Voit ottaa yhteyttä meihin monella tapaa soittamalla, sähköpostitse, palautelomakkeen kautta tai chatin kautta.

Ammatillinen edunvalvonta vaikuttaa työhömme joka päivä. Edunvalvonta toimii tehokkaasti kun me saamme tiedon epäkohdista tai asioista, jotka edellyttävät toimenpiteitä. Älä epäröi ottaa yhteyttä. Yhdistyksemme on sinua varten. Mitä nopeammin asia tulee tietoomme, sitä pikaisemmin se ratkeaa.

Lisäksi tarjoamme jäsenillemme monia erilaisia keinoja ja kanavia tulla mukaan toimintaamme ja vaikuttamaan meille tärkeisiin asioihin. 

Ole yhteydessä mikäli kiinnostuit.