Siirry sisältöön

Forensisen radiografian jaosto on perustettu 2022.

Jaosto toimii Suomen Röntgenhoitajat ry:n alaisuudessa ja on forensiikasta kiinnostuneiden kuvantamisen ammattilaisten kokoontumispaikka. Forensisen radiografian jaosto pitää sisällään niin oikeuslääketieteellisen kuin muunkin rikostutkimuksellisen kuvantamisen.

Jaosto on mukana järjestämässä koulutustapahtumia ja webinaareja yhteistyössä Suomen Röntgenhoitajien kanssa. Jaosto seuraa tutkimusta ja kansainvälisiä suosituksia, edistäen hyvien käytäntöjen tuomista suomalaiseen toimintaan. Tärkeänä osana jaoston toimintaa on kansallinen verkostoituminen ja avun kysyminen matalla kynnyksellä.

Forensisen radiografian jaostoa vetää Fox Marttinen (fox.marttinen@sorf.fi) ja varavetäjänä toimii Soile Raasakka. Tästä voit liittyä jaostoon(siirryt toiseen palveluun). Jaoston jäsenyys on maksuton.

Ammatillinen jaosto on perustettu syyskuussa 2017.

Isotooppijaosto on Suomen Röntgenhoitajien alaisuudessa toimiva jaosto, joka kokoaa yhteen isotooppilääketieteen parissa työskenteleviä röntgenhoitajia.

Jaosto osallistuu kokous- ja koulutuspäivien järjestämiseen ja tuo niihin isotooppiaiheista sisältöä. Tavoitteena on tuoda tietoa isotooppitutkimusten ja -hoitojen kansainvälisistä trendeistä ja alan kehityksestä. Jaosto mahdollistaa myös verkostoitumisen.

Jotta jaosto toimisi toivotulla tavalla, olisi tärkeää saada toimintaan mukaan yhdyshenkilö jokaisesta isotooppiyksiköstä. Näin viestintä olisi tehokasta.
Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä isotooppijaoston vetäjään tiina.saila@tuni.fi tai Suomen Röntgenhoitajien kehittämisasiantuntijaan katariina.kortelainen@sorf.fi.

Voit liittyä jaostoon(siirryt toiseen palveluun) tästä, jaoston jäsenyys on maksutonta.

Ammatillinen jaosto on perustettu 2018

Jaosto on tarkoitettu röntgenhoitajille, jotka työssään toimivat radiografian tietojärjestelmien asiantuntijoina. Tehtävänimikkeesi voi olla esimerkiksi pääkäyttäjä, pacs -hoitaja tai sovellusasiantuntija. Työnantajanasi voi toimia hyvinvointialue, yksityinen terveydenhuollon toimija tai vaikkapa IT- palvelujen tarjoaja.

Jaoston tarkoituksena on tarjota tietojärjestelmien parissa työskenteleville röntgenhoitajille mahdollisuuden verkostoitumiseen ja tapaamisiin vastaavissa tehtävissä toimivien henkilöiden kanssa. Jaoston tavoitteena on järjestää toiveiden mukaisesti suunniteltuja ”Tietojärjestelmät kuvantamisessa” koulutuksia, sekä olla mukana Radiografiapäivillä tietojärjestelmät -aiheisten sessioiden muodossa.

Kaikki jaoston toiminnasta kiinnostuneet henkilöt ovat tervetulleita mukaan. Jaoston vetäjinä toimivat Hanna Syysmäki ja Harri Laakkonen.
hanna.syysmaki@outlook.com tai harri.laakkonen@sorf.fi

Voit liittyä jaostoon(siirryt toiseen palveluun) tästä, jaoston jäsenyys on maksutonta.

Laatutyön jaosto perustetiin huhtikuussa 2024 pidettyjen laatupäivien yhteydessä.

Jaostossa keskitytään säteilyn käyttöorganisaatioiden laatutyön edistämiseen ja laatuasioiden tunnettuden lisäämiseen. Laatutyön jaosto tulee jatkossa panostamaan laatuhenkilöiden kouluttamiseen ympäri Suomea.

Vetäjinä toimivat Marita Klockars ja Henni Pietiläinen Jyväskylästä ja mentorina Merja Perankoski Kuopiosta.
Voit liittyä jaostoon tästä(siirryt toiseen palveluun), jäsenyys jaostossa on maksutonta.

Ammatillinen jaosto on perustettu 2010.

Sonograaferijaosto on sonograafereiksi kouluttautuneiden ammattilaisten verkosto Suomessa. Olemme mukana järjestämässä vuosittaisia sonografiapäiviä. Kaksipäiväinen tapahtuma kokoaa yhteen sonograafereita ympäri Suomen ja tarjoaa monipuolisia luentoja. Jaosto on järjestänyt yhteisiä koulutus- ja tutustumiskäyntejä myös ulkomaisiin sairaaloihin. Jaoston tapahtumissa on mukava tavata kollegoita ympäri Suomen, tutustua uusiin ihmisiin ja vaihtaa kuulumisia omaan ammattiin liittyvistä asioista.

Vetäjinä toimivat Minna Heiskanen Oulusta, Susanna Pajari Turusta, Merja Hyvärinen ja Outi Koistinen Nilsiästä.
Voit liittyä jaostoon tästä(siirryt toiseen palveluun), jaoston jäsenyys on maksuton.

Jaosto on toiminut pisimpään ja se on perustettu 2005.

Sädehoitojaosto on Suomen Röntgenhoitajien alaisuudessa toimiva jaosto, joka kokoaa yhteen Suomen sädehoitotyön osaajat. Jaosto järjestää kokous- ja koulutuspäiviä sädehoitoon liittyvistä aiheista sekä tuo tietoa kansainvälisistä tutkimuksista ja alan kehityksestä. Jaosto mahdollistaa myös matalalla kynnyksellä avun kysymisen kollegoilta, tiedon välittämisen ja verkostoitumisen.


Tavoitteena on saada jokaisesta sädehoitoyksiköstä kuuluva yhteyshenkilö jaostoon, jonka kautta viestiminen tapahtuu. Onhan yksikössäsi jo yhteyshenkilö vai haluaisitko sinä yhteyshenkilöksi?

Ota yhteyttä sädehoitojaoksen vetäjiin piia.juutinen@pirha.fi tai maija.leskenmaa@sorf.fi tai Suomen Röntgenhoitajien kehittämisasiantuntijaan katariina.kortelainen@sorf.fi.

Voit liittyä jaostoon tästä(siirryt toiseen palveluun), jaoston jäsenyys on maksuton.

Jaosto on perustettu 2023.

Jaosto toimii Suomen Röntgenhoitajat ry:n alaisuudessa ja se kokoaan yhteen magneettikuvantamisen osaajat ja mahdollistaa verkostoitumisen magneettikuvantamisen parissa työskenteleville.

MK-jaosto järjestää koulutustapahtumia yhdessä Suomen Röntgenhoitajat ry:n kanssa. Jaosto seuraa alan kehitystä ja jakaa tietoa tutkimuksista.

Magneettikuvantamisen jaoston vetäjänä toimii Kaisa Hirvonen ja varavetäjinä ovat Tiina Nousiainen ja Kati Helander.

Voit liittyä jaostoon tästä(siirryt toiseen palveluun), jaoston jäsenyys on maksuton.