Siirry sisältöön

Kansainvälinen työ on usein jakamista, toisten maiden hyvien käytäntöjen saamista meille ja vastavuoroisesti meidän osaamisemme viemistä toisille. Esimerkiksi kun kliinisiä auditointeja tuotiin osaksi säteilynkäyttöä aivan 2000-luvun ensimmäisinä vuosina, olimme maailmalla johtavassa asemassa näissä auditoinneissa ja jaoimme osaamistamme monelle maalle. Pystymme hyödyntämään muiden maiden aikaisempia kokemuksia ja pyrimme edesauttamaan näiden käytäntöjen kotouttamista. Ajankohtaisena asiana on viimeiset vuodet ollut röntgenhoitajien antamat kuvailevat lausunnot natiiviröntgentutkimuksista.  

Olemme olleet jäsenenä kansainvälisessä röntgenhoitajien kattojärjestö ISRRTssä jo vuodesta 1962 eli aivan alusta alkaen, samoin Pohjoismaisessa NSRssä olemme olleet mukana vuodesta 1974 eli tässäkin aivan alusta alkaen. Lisäksi toimimme aktiivisesti muissa pohjoismaisissa ja eurooppalaisissa verkostoissa. Pyrimme edistämään niin suomalaisten röntgenhoitajien kuin opiskelijoiden asioita ja tuomme esiin suomalaista osaamista lääketieteellisen säteilynkäytön ammattilaisina.

Kansainvälisen työn tavoitteet ovat hyvin samanlaisia kuin Suomen Röntgenhoitajien yleiset tavoitteet, myös missio ja visio ovat hyvin samalaisia kansainvälisellä puolellakin.

Kansainvälisiä kongresseja

Euroopan kongresseja (avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Suomen Röntgenhoitajien jäsenyydellä on merkitystä, sillä maailmalla arvostetaan erittäin paljon ammatillisen liiton jäsenyyttä. Meiltä saat todistuksen jäsenyydestäsi ja tarvittaessa myös tuemme jäseniä hakuprosessin kiemuroissa. Meillä on kontaktit monessa maassa.

Ole yhteydessä, niin kerromme tarkemmin asiasta mitä kaikkea sinulla tulee olla hakuprosesseja varten eri maissa.