Siirry sisältöön

Suomen Röntgenhoitajat ry kehittää kliinistä radiografiatyötä, tukee ammatillisesti ja edistää röntgenhoitajan asemaa säteilyn lääketieteellisen käytön asiantuntijana. Teemme mm röntgenhoitajien ja sonograafereiden työtä potilaan hoitoketjun merkittävänä osana näkyväksi. Meihin kuuluu niin röntgenhoitajia, sairaanhoitajia, bioanalyytikkoja ja lähihoitajia.

Viestintä ja vaikuttaminen

Yhteydenpidolla mediaan on merkittävä osa viestinnässämme ja vaikuttamisessamme. Autamme mielellämme säteilyn lääketieteelliseen käyttöön ja kuvantamiseen sekä sädehoitoon liittyvissä kysymyksissä.  

Haastattelut

Suomen Röntgenhoitajilla on ajantasainen tieto ja ymmärrys siitä, missä kuvantamisessa ja sädehoidossa mennään ja mikä tilanne lääketieteellisen kuvantamisen ja hoidon sektorilla on. Diagnostiset alat kasvavat kasvamistaan noin 7 % nopeammin suhteessa muihin terveydenhoidon aloihin nähden. Lisäksi lähes 80 % potilaan hoitoon vaikuttavat päätökset tehdään diagnostisten tutkimusten perusteella ja hoitojen tuloksia mitataan myös diagnostisin menetelmin. Röntgenhoitajat kokevat johdon tekemät päätökset välittömästi työssään.  Olemme mielellämme apunanne sopivien haastateltavien löytämisessä juttujanne varten, kontaktimme kattavat koko Suomen – unohtamatta tietenkään kattavia kansainvälisiä yhteyksiämme.

Asiantuntijat

Suomen Röntgenhoitajat vaikuttaa aktiivisesti kliinisen radiografiatyön ja säteilyn turvallisuuskulttuurin parantamisessa niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Asiantuntijamme seuraavat ja ovat mukana lääketieteellisen kuvantamisen ja hoidon päätöksenteossa. Asiantuntijoillamme on laaja osaamispohja säteilyn lääketieteellisen käytön sektorilla. He auttavat mielellään mediaa säteilyn käyttöön liittyvissä ajankohtaisissa kysymyksissä.

Radiografiapäivät

Lääketieteellisen kuvantamisen ammattilasten yksi tärkeimmistä vuosittaisista tapahtumista. Radiografiapäivät kiertävät ympäri Suomea joka toinen vuosi, parillisina vuosina päivät järjestetään pääkaupunkiseudulla. Röntgenhoitajat järjestää useita täydennyskoulutustapahtumia ympäri vuoden ja näistä Radiografiapäivät on suurin osallistujamäärältään. Tapahtumassa on lähes sata luennoitsijaa yli 20 erillisessä sessiossa. 

Julkaisut

Radiografia-lehti on ainoa suomenkielinen alan julkaisu ja samalla jäsenetulehti. Mediakortti 2024

Kliininen Radiografiatiede on vertaisarvioitu tieteellinen julkaisu, jota tehdään yhdessä Radiografian tutkimusseuran kanssa. Suomen Röntgenhoitajat on tiedelehden tuottaja.  

Tilastotietoa

Keräämme ajankohtaisia tilastoja, jotka liittyvät mm röntgenhoitajamääriin ja röntgenhoitajien sijoittumiseen Suomessa ja alan kehittymiseen liittyviä tunnuslukuja laajasti yhdistellen.  Teemme selvityksiä ja tutkimuksia röntgenhoitajien keskuudessa ja julkaisemme näitä liiton verkkosivuilla.

Suomen Röntgenhoitajat somessa

Facebook(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)
Instagram(siirryt toiseen palveluun)

Yhteystiedot 

Postiosoite
PL 140, 00060 Tehy