Siirry sisältöön

Suomen Röntgenhoitajat ry on valinnut naantalilaisen Anna-Kaisa Hirvosen Vuoden röntgenhoitajaksi 2024. Hirvonen toimii TYKSn päivystysröntgenissä magneettikuvantamisen vastuuhoitajana ja lisäksi hän tekee 3-vuorotyötä päivystysröntgenissä halliten yksikön erilaiset kuvantamismodaliteetit. Hirvonen palkitaan 25.-26.4.2024 järjestettyjen Radiografiapäivien yhteydessä.

Alun perin Etelä-Savosta kotoisin oleva Hirvonen valmistui röntgenhoitajaksi 2005 ja aloitteli röntgenhoitajauransa Mikkelissä, josta elämä vei savolaisen takaisin opiskelukaupunkiin Lounais-Suomeen.

Uransa alkumetreistä alkaen Hirvonen on ollut kiinnostunut röntgenhoitajan ammatin kehittämisestä sekä tunnettuuden kasvattamisesta. Neljä vuotta valmistumisestaan 2009 Hirvonen tuli valituksi Suomen Röntgenhoitajien kansainväliseksi yhteyshenkilöksi ja tässä roolissa hän edusti Suomea röntgenhoitajien kansainvälisessä järjestössä valtuuston jäsenenä. Hirvonen toimii myös työpaikallaan työntekijöiden edustajana Radiologian johtoryhmässä.

Röntgenhoitajuus on vienyt Hirvosta aika moneen kolkkaan niin kotimaassa kuin maailmallakin mm. Australiassa, Namibiassa sekä monessa Euroopan maassa. Hirvonen on arvostettu myös luennoitsijana ja hän luennoikin aktiivisesti erilaisissa koulutuksissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Työkaverit kuvaavat Hirvosta partiolaisten ”aina valmis” kuvauksella, sillä hän on kiinnostunut uuden oppimisesta ja osaamisensa jakamisesta kollegoilleen, erityiskiitosta satelee mm. magnettikuvantamiseen perehdyttämisestä. Magneettiturvallisuusasiat ovat lähellä Hirvosen sydäntä ja hän toimiikin röntgenhoitajien edustajana kansallisessa MaSa in Finland työryhmässä (MRI Safety in Finland). Hirvosen mielestä varsinkin hiljaisen tiedon siirtäminen on erittäin tärkeää.

Suomen Röntgenhoitajat ry valitsee vuosittain vuoden röntgenhoitajan. Ehdotuksia kerätään Suomen Röntgenhoitajien jäseniltä. Valinta julkistetaan valtakunnallisten Radiografiapäivien yhteydessä.