Siirry sisältöön

Suomen Röntgenhoitajat ryn uusi 14-henkinen edustajisto kokoontui 25.5.2024. Koska kyseessä oli uuden edustajiston järjestäytymiskokous, oli kokouksen asialistalla paljon valintoja. Suomen Röntgenhoitajat ryn edustajisto valitsi uudeksi puheenjohtajakseen Elina Mannisen Espoosta ja ensimmäiseksi varapuheenjohtajakseen Tiina Säilän Tampereelta sekä vahvisti edustajiston kokoonpanon tulevalle kolmivuotiskaudelle 2024–2027.

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin tamperelainen Maija Leskenmaa ja hallitukseen valittiin kuusi varsinaista jäsentä ja yksi varajäsen, heistä kolme on uutta* jäsentä:
Katja Hakuli* Lappeenrannasta
Maija Häkkinen* Hämeenlinnasta
Harri Laakkonen Forssasta
Maarit Markkanen Seinäjoelta
Fox Marttinen Lappeenrannasta
Tiina Nousiainen Jyväskylästä
Varajäseneksi Tiia Koponen* Vantaalta.
Hallituksen toimikausi on kolme vuotta.

Edustajiston kokouksessa paketoitiin vuosi 2023 toiminnan ja talouden osalta yhdistyslain mukaisesti. Toiminnassa päätettiin keskittyä röntgenhoitajien edunvalvontaan ja ammatin erityisosaamisen tunnistamiseen. Näiden lisäksi jatketaan jäsenkeskeistä työtä ja panostetaan monitasoiseen viestintään.  

Edustajiston tuore puheenjohtaja Elina Manninen pohjusti edustajiston työn tärkeyttä ja röntgenhoitajien erityisasiantuntijuuden merkitystä potilaan hoitoketjussa.

– ammatillisen erityisasiantuntijuuden merkitystä röntgenhoitajan työssä säteilyn lääketieteellisen käytön ja säteilysuojelun ainoana SOTE-sektorin terveydenhuollon ammattilaisista ja erityisasiantuntijoista ei voi koskaan korostaa liikaa. SOTE-sopimuksen liiteuudistuksen myötä on röntgenhoitajan työ arvioitavissa tehtävän työn perusteella palkkauksessa eri liitteisiin, joiden avulla röntgenhoitajan ammatin erityispiirteet eri toiminta-alueilla tulee huomioiduksi.

Edustajien puheenvuoroissa päivän mittaan korostui huoli röntgenhoitajien epätasapainossa olevat työnkysyntä ja -tarjonta. Lisäksi edustajistossa keskusteltiin röntgenhoitajilta puuttuvista selkeistä substanssi- ja modaliteettipohjaisten jatkokoulutusten puuttumisesta ja selkeän urapolun puuttumisen vaikutuksista alalla pysymiseksi.

Edustajiston kokouksen ilmapiiri oli tiivis ja hyvä. Edustajat jatkavat tärkeää työtään edustajiston lisäksi paikallisella tasolla omissa yhteisöissään lähellä jäsentä.

Loppusanoiksi Suomen Röntgenhoitajat ryn tuore puheenjohtaja Maija Leskenmaa muistuttaa:

– ilman sinua ei ole meitä. Jokaisen röntgenhoitajan panos oman ammattimme tulevaisuuden ja aseman eteen on tärkeä. Jokaisen röntgenhoitajan jäsenyys ja maksettu jäsenmaksu on arvokas ja tarpeellinen mahdollistaen Suomen Röntgenhoitajien työn yhteisen ammattimme edistämiseksi.

Tavataan syysedustajistossa 23.11.