Siirry sisältöön

Ammatillinen edunvalvonta

Ammatillinen edunvalvonta on yksi liiton perustehtävistä.

Ammatilliseen edunvalvontaan kuuluvat röntgenhoitajien ja sonograafereiden ammatin ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen sekä kliinisen radiografian kehittämiseen vaikuttaminen. Tavoitteena on, että jäsenten työlle on asianmukaiset edellytykset sekä työn kehittämiseen ja tehtäviin varataan riittävästi voimavaroja ja että jäsenten työn mitoitus, täydennyskoulutus ja työnohjaus edesauttavat työtyytyväisyyttä.

Henkilökohtainen tietopalvelu

Autamme sinua kaikissa ammattiin liittyvissä ongelmatilanteissa.
Liiton asiantuntija-apu kaikkeen ammatilliseen edunvalvontaan on käytettävissä maanantaista torstaihin 9-15 välisenä aikana. Liitosta voi kysyä neuvoa/tietoa kaikissa röntgenhoitajan ammattiin, kliiniseen radiografiaan ja työsuhteisiin liittyvissä kysymyksissä.

Radiografia-jäsenlehti

Kaikki jäsenmaksun maksaneet jäsenet saavat Radiografian kotiinsa. Lehti ilmestyy viisi kertaa vuodessa. Lisäksi lehti on luettavissa mobiilisovelluksessa.

Röntgenhoitajan ammattimerkki

Voit hankkia itsellesi röntgenhoitajan ammattimerkin jäsenhintaan. Ammattimerkin voit ostaa vain liitosta. Merkki on emaloitua hopeaa ja sen kiinnitysmekanismina on neulakiinnitys hakasella. Jäsenenä saat merkin -15 % alennuksella ja valmistuvat röntgenhoitajaopiskelijat saavat merkin -42 % alennuksella.
Ammattimerkin normaalihinta on 50 €.
Voit tilata merkin sähköpostitse osoitteesta toimisto@sorf.fi

Apurahat

Suomen Röntgenhoitajat myöntää vuosittain jäsenilleen apurahaa erilaisiin säteilyn lääketieteellisen kuvantamisen koulutusseminaareihin, konferensseihin ja opintomatkoihin sekä tutkimuksiin ja kehittämishankkeisiin.


Anja Kallion nimeä kantavasta rahastosta jaetaan apurahoja mm työelämä kehittämishankkeisiin sekä tutkimus- ja kehittämistoimintaan. Lisäksi rahastosta voidaan myöntää vuosittain stipendejä erityisistä ansioista kliinisen radiografian parissa.

Erityispätevyysnimike

Erityispätevyysnimike on julkinen lisäansio ja tunnustus, joka tuo esille erityisen osaamisesi ja asiantuntijuutesi röntgenhoitajana. Nimike antaa perusteet uudenlaisiin tehtävänkuviin ja osaamiseen perustuvaan palkkakehitykseen. Parhaat mahdollisuudet nimikkeen hyödyntämiseen saat kun neuvottelet nimikkeen hakemisesta ja sen mahdollisista hyödyistä työnantajasi kanssa ennen kuin haet nimikettä.

Ammatillinen ja säteilysuojelullinen täydennyskoulutus

Suomen Röntgenhoitajat tuottaa itse jäsenilleen laadukkaat ammatilliset ja säteilysuojelulliset täydennyskoulutukset, jotka täyttävät täydennyskoulutukselle asetetut suositukset ja ne ovat suoraan hyväksi luettavissa erityspätevyysnimikkeen haussa. Tulevaisuudessa kaikki liiton järjestämiin koulutuksiin osallistuneiden todistukset tallennetaan sähköiseen järjestelmään, jossa ne ovat varmassa tallessa ja niitä on helppoa tarkastella. Jokainen Röntgenhoitajien järjestämä täydennyskoulutustapahtuma pitää sisällään vähintään viisi kokonaista tuntia luentoja eli seitsemän 45 min opetustuntia. Säteilysuojelullisen täydennyskoulutussuositus arvioidaan jokaisen koulutuksen kohdalla erikseen, mikäli se on arvioitavissa. Liitto antaa tästä määrästä suosituksen, mutta toiminnanharjoittaja määrittelee tämän kuitenkin työntekijäkohtaisesti omassa organisaatiossaan.

Täydennyskoulutuskalenteri laaditaan vuosittain ja ohjelma kattaa niin johtamisen kuin kliinisen radiografian alueita, usein vuorovuosittain. Tule mukaan oppimaan asiantuntijaluennoista ja verkostoitumaan kollegoiden kanssa. Koulutukset vastaavat kentältä tulevaan tarpeeseen ja ne suunnitellaan aina röntgenhoitajan työn kannalta tärkeistä ja ajankohtaisista aihekokonaisuuksista. Voit myös esittää omia toiveitasi (avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)meille.

Täydennyskoulutukset alennettuun hintaan opiskelijoille.

Webinaarit

Suomen Röntgenhoitajat tarjoaa maksuttomia webinaareja jäsenilleen kuukausittain vaihtuvista aiheista. Otamme myös vastaan toiveita(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).