Siirry sisältöön

Sisäinen kliininen auditointikoulutus

Päivämäärä:
1.12.2022
Tapahtumapaikka:
Verkkokoulutus
Ilmoittautumisaika:
6.6.-24.11.2022

Ilmoittautuminen on päättynyt


Koulutus on tarkoitettu säteilyn kanssa työskenteleville, sisäisistä kliinisistä auditoinneista ja laatutyöstä kiinnostuneille. Koulutus soveltuu niin vasta-alkajille kuin vähän enemmän laatuasioiden kanssa työskenneille.

Joulukuussa 2018 voimaantullut uudistettu säteilylainsäädäntö (859/2018) ja sitä tukeva STMn astus 1044/2018 edellyttävät säteilynkäytön ulkoisten kliinisten auditointien lisäksi sisäisiä kliinisiä auditointeja. Sisäiset kliiniset auditoinnit tulee tehdä lääketieteellisen altistuksen luokkien 1 ja 2 (röntgentoiminta ja isotooppilääketiede ja hammaskuvantaminen) osalta neljän vuoden välein.

Tämä koulutus antaa valmiudet toimia sisäisenä auditoijana sisäisissä kliinisissä auditoinneissa. Koulutuksessa käymme läpi mm auditoinneissa käytettäviä käsitteitä ja mitä niillä tarkoitetaan. Kurkistamme säteilylainsäädäntöön, auditointien sisältöihin, suoritustapoihin ja miten käytännössä toteutamme sisäisiä kliinisiä auditointeja. Koulutuksessa tarkastelemme myös miten vuosittaiset itsearvioinnit saadaan tukemaan sekä sisäisiä kliinisiä auditointeja että kattavasti päivittäistoimintojen laatutoimintaa.

Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena. Osallistujat pääsevät kirjautumaan verkkotapahtuma-alustalle, jonka välityksellä osallistujat saavat käyttöönsä mm luennoitsijoiden toimittamat luentomateriaalit. Henkilökohtaiset tunnukset ja kirjautumisohjeet lähetetään osallistujille kaksi päivää ennen tapahtuman alkua.

Kouluttajina kokeneet kliinisten auditointien osaajat:
Päivi Wood, röntgenhoitaja, pääauditoija, Suomen Röntgenhoitajat ry

Päivi on kouluttanut Suomeen yli 200 kliinistä auditoijaa 2000-luvulla ja hän on toiminut säteilynkäytön kliinisenä pääauditoijana useissa auditoinneissa. Päivi on ollut mukana suunnittelemassa Suomen kliinisiä auditointiprotokollia ja lisäksi hän on ollut mukana laatimassa säteilylakia sekä EUn kliinisten auditointien suosituksia. Päivin eritysosaaminen on diagnostisessa kuvantamisessa sekä lainsäädännössä ja itsearvioinneissa. Päivi toimii myös teknisenä arvioijana akkreditoinneissa.

Katariina Kortelainen, röntgenhoitaja, kliininen auditoija, Suomen Röntgenhoitajat ry
Katariinalla on pitkä kokemus kliinisistä auditoinneista ja hän on toiminut säteilynkäytön auditoijana. Lisäksi hän on ollut mukana suunnittelemassa Suomen kliinisiä auditointiprotokollia ja viimeisimmässä säteilylainuudistustyössä erityisalueena täydennyskoulutus. Katariina eritysosaaminen on pääsääntöisesti terapeuttisessa radiografiassa ja mammografiakuvantamisessa.

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistujan voi tarvittaessa vaihtaa.

Sisäisen kliinisen auditoinnin koulutuspäivän osallistumismaksulasku lähetetään ilmoitettuun osoitteeseen ilmoittautumisajan umpeuduttua. Sähköiset laskut (verkko- ja sähköpostilaskut) veloituksetta. Paperilaskuista veloitamme erillisen 10 € käsittelymaksun.

Suomen Röntgenhoitajat ry pidättää itsellään oikeuden muuttaa ohjelmaa, peruuttaa koulutustapahtuma tai yksittäinen luento ylitsepääsemättömien esteiden vuoksi. Koulutustapahtumia koskevat tiedustelut sähköpostitse koulutus[at]sorf.fi.

Osalllistumismaksu

Tapahtuman hintatiedot

250 €
Hintaan lisätään ALV 24 %.

Osallistumismaksu kattaa luennot ja sähköiset luentomateriaalit.

Samalta työnantajalta kaksi osallistujaa yhteishinta 450€.
Hintaan lisätään ALV 24 %.

350 €
Hintaan lisätään ALV 24 %. >br>
Osallistumismaksu kattaa luennot ja sähköiset luentomateriaalit.

Samalta työnantajalta kaksi osallistujaa yhteishinta 550€.
Hintaan lisätään ALV 24 %.

Ohjelma

8.30 Tervetuloa
9–9.45 Laatu ja sisäinen kliininen auditoija, Päivi Wood

9.45–10 Tauko

10–11.30 Säteilylaki, Sosiaali- ja terveysministeriön ja valtioneuvoston asetukset. Tulet tutuksi uudistuneen säteilylain kanssa ja saat lisätietoa sen vaikutuksista käytännön laatutyöhön säteilyn lääketieteellisen käytön osalta. Miltä laatutyö näyttää lainsäädännön valossa, Päivi Wood
11.30–12.00 Itsearvioinnit, Päivi Wood

12-13 Lounas

13–13.45 Sisäiset auditoinnit teoriassa ja käytännössä, Katariina Kortelainen

13.45-14 Tauko

14–15.00 Sisäiset auditoinnit teoriassa ja käytännössä jatkuu, harjoitustehtävä

15–15.15 Päivän yhteenveto